Měna
Česká koruna CZK
Euro EUR
Poradíme vám s výběrem
+420 220 920 820(všední dny 08:30 - 16:30)

Nezapomněli jste na něco?

Nákupní košík

Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Lyofilizace

Slovník pojmů

Technika sušení mrazem, kdy je zachována struktura i kvalita potravin.

Lyofilizace známá též jako sušení mrazem, je speciální technika sušení, která se často využívá nejen v potravinářském průmyslu. Jde o zmražení potravin na velmi nízkou teplotu a následnou sublimaci.  Tímto procesem se z potravin odstraní vlhkost, aniž by došlo k jejich poškození.

Lyofilizace má několik výhod, jako je schopnost zachovat aktivní složky, strukturu a kvalitu. Díky tomuto procesu je možné prodloužit trvanlivost potravin, snížit jejich hmotnost a objem, což usnadňuje jejich skladování či transport.

Porovnání produktů zavřít

Zboží bylo přidáno do porovnání produktů.

Poradíme vám
s výběrem

220 920 820(všední dny 08:30 - 16:30)

info@hanibal.cz